Berit Stenlund – November 2012

Tänk dig en parant kvinna i höga klackar och tunn sommarklänning smuttandes på ett glas champagne. Hon sitter på en gunga och dinglar med benen eller uppe på en tron. Nedanför står mannen med champagnflaskan och några cupcakes på en bricka, ivrig att servera henne. Fantasin spinner vidare och det är lätt att föreställa sig kvinnan sparka av sig skorna och sedan slicka i sig det godaste av cupcaken med pekfingrets hjälp.

Livsnjutande kvinnor är månadens utställning på Amy’s. Tavlor i akryl målade av Berit Stenlund från Sandviken. Berit beskriver sig själv som “40-talist” och kanske är det fyrtitalisterna som med ålderns rätt kan njuta av det godaste här i livet och dessutom till fullo känna att man förtjänar det. Det verkar som att Berit har full koll på sitt liv  och hon uppmanar också oss cafégäster att ha det. På en lapp uppsatt på väggen står det “En balanserad diet – en cupcake i varje hand” och tavlan där intill föreställer just det.

 

Målningarna som Berit ställer ut är små men rika. Allt fokus på kvinnan som är det första ögat fastnar på. Men med en lite noggrannare blick ser man detaljerna. Handväskan som går i ton med de högklackade skorna och hatten, pärlhalsbandet, den lilla hunden, champagnen i sin ishink och kaffekoppen.

Den här utställningen får du inte missa! Särskilt inte om du är lite lagom rund, gillar cupcakes och champagne och dessutom tycker att du sannerligen förtjänar lite njutning.

Åsa Helmersson