Claire Caudwell December 2012 – Januari 2013

När jag kommer in på Amy’s tänker jag direkt; tyg. Och mycket riktigt, Claire Caudwell målar inte bara tavlor utan är också mönsterdesigner med en kandidatutbildning i textildesign från England . På Amy’s ställer hon ut femton tavlor målade med precisa pennstreck och färglagda med akryl i mjuka pastellfärger.

Claire Caudwell säger sig vara inspirerad av konstnärer som Henri Matisse, Vera Neumann och Sigrid Hjertén som alla tre, mer eller mindre, också jobbade i textil. Speciellt Vera Neumann kan jag se i Claires tavlor. I en av dem anar jag också John Lennon; “You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one”.

Det är flera av tavlorna som tilltalar mig. Särskilt den med de fyra vaserna som jag tycker det är lite 50-tal över. Den skulle passa perfekt i mitt matrum.  Jag tycker också om de två tavlor som såldes allra först; Ahoy och Love. Hennes fina pennstreck är förtjusande. De är tunna, tunna men ibland blir dock många streck en mörk skugga som man förstår krävt mycket arbete.

Jag smuttar på min macciato och funderar på var man kan köpa tyg designade av Claire Caudwell. Svaret finns säkert på hennes hemsida; www.clairecaudwell.com